Nieuwe vereniging voor Sociaal Recht

Arbeidsrecht

Antwerpen heeft een Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA), in Gent bestaat de Alumnivereniging Associare en Brussel kent de Alumnivereniging Sociaal Recht VUB (ASR) en de Vereniging voor Praktijkjuristen in het Sociaal Recht (AJPDS – Association des juristes praticiens du droit social).

Toch voelden juristen onder impuls van de voorzitter van de Arbeidsrechtbank Brussel en de stafhouders van Brussel en Leuven de nood om een nieuwe vereniging in het leven te roepen. Permanente vorming – als onmisbaar deel van de beroepsuitoefening – is immers voor iedereen nodig, maar kan enkel haar doel bereiken als de voordrachten in de taal van het publiek gegeven worden en niet ver van de woonplaats of het kantoor plaatsvinden. Daarom dus werd de Vereniging Sociaal Recht opgericht. Het voorzitterschap werd voorgesteld aan Beatrix Ceulemans, eerste voorzitter van het Arbeidshof Brussel.

De vereniging stelt zich tot doel de kennis van het arbeidsrecht, sociale zekerheidsrecht, sociaal procesrecht en sociaal strafrecht te bevorderen door het organiseren van onder andere symposia, lezingen en workshops, en eventueel af en toe een bedrijfsbezoek. Daarmee wil ze ook de gelegenheid creëren voor ontmoetingen in een gezelligere sfeer om zo een band te vormen tussen iedereen die professioneel met het sociaal recht bezig is – advocaten, magistraten, academici, bedrijfsjuristen, vakbondsmensen enz. De vereniging zal goede contacten onderhouden met de andere organisaties.

Het programma ziet eruit als volgt.

Dinsdag 2 oktober om 18 uur: lezing door prof. dr. Willy van Eeckhoutte over “De verjaring in het arbeidsrecht: recente wijzigingen”.

Dinsdag 4 december om 18 uur: lezing door Alex Aerts, voorzitter Grondwettelijk Hof, over “Van Arbitragehof naar Grondwettelijk Hof: en het sociaal recht?”

De lezingen vinden plaats in de vergaderzaal van het Arbeidshof Brussel, Poelaertplein 3, 7de verdieping.

Meer informatie krijgt u bij één van de bestuursleden: Beatrix Ceulemans, Herman Craeninckx, Chris Engels, Philippe François, Henri Funck, Ilse Govaert, Sylvie Lacombe, Véronique Pertry, Inge Vanderreken en Jurgen van der Velden.

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.