Nieuwjaarsdrink blijft populair

In drie op de vier bedrijven wordt een nieuwjaarsdrink georganiseerd. Hoewel de meningen hierover verdeeld zijn, vindt één derde van de administratieve medewerkers het de ideale manier om collega’s eens op een andere manier te leren kennen. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van OfficeTeam bij 300 administratieve medewerkers in België.

Bovendien geeft de medewerker een belangrijk signaal door zijn aanwezigheid: hij geeft aan een teamspeler te zijn en belang te hechten aan zijn professionele relaties. Daarenboven geeft een personeelsfeest de mogelijkheid om collega’s op een persoonlijker niveau te leren kennen en zo het werkleven het hele jaar door aangenamer en productiever te maken.

Voornemens voor 2015

Naast de traditionele nieuwjaarsreceptie horen bij het nieuwe jaar ook goede voornemens. Het meest populaire voornemen is om te werken aan een betere balans tussen het werk- en privéleven (29%). Op de tweede plaats wil men sneller hulp inroepen als de werkdruk te hoog ligt (14%). Men is ook van plan om minder overuren te presteren (11%) en te veranderen van werk (11%).

Bron: Jobat (www.jobat.be)

 

Benelux Unie
Port of Antwerp-Bruges

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.