< Terug naar overzicht

1 op de 5 Limburgse bedrijven wil België verlaten

Uit een enquête die Unizo en VKW Limburg organiseerden bij 450 leden, blijkt dat 2 op de 3 bedrijven van plan is om dit jaar nog te investeren. Maar er is ook minder goed nieuws: 20 procent van de (vooral grote) bedrijven overweegt een delokalisatie van haar activiteiten.

Een jaar geleden gaven 6 op de 10 bedrijven aan klaar te staan om te investeren, nu zijn het er 2 op de 3. De toename is vooral toe te schrijven aan de groeiende investeringsbereidheid van kmo’s, die de ambitie hebben om te groeien. Een kwart van alle Limburgse bedrijven wil dan ook het komende jaar uitbreiden. Bij 3 op de 10 bedrijven die investeren in vaste activa, worden bovendien door de investeringen ook bijkomende jobs gecreëerd.

De onzekere economische toestand en de te hoge fiscale en sociale lasten in ons land blijven echter de voornaamste obstakels om te investeren. “De inspanningen voor de taxshift worden geapprecieerd, maar een algemene en permanente loonlastenverlaging blijft de absolute prioriteit voor het Limburgs bedrijfsleven”, zeggen de directeurs van Unizo en VKW Limburg.

En er is ook minder goed nieuws: méér dan 1 op de 5 (22 procent) Limburgse bedrijven overweegt een verhuizing naar het buitenland. De aantrekkingskracht van delokalisatie is het grootste op productiebedrijven en grote bedrijven, “terwijl dit net de bedrijven zijn die vandaag het meeste investeren”, aldus Unizo en VKW.

Bron: Unizo (unizo.be) en De Standaard (standaard.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen