< Terug naar overzicht

1 op de 5 werknemers mag winkelpauze houden

Snel even naar de slager tijdens de werkuren? Of naar de supermarkt? Eén op de vijf bazen heeft daar geen enkel probleem mee.

Even weggaan tijdens de kantooruren voor wat boodschappen, of om uw kind uit de crèche op te pikken? Volgens het onderzoek van Unizo bij 528 werkgevers kunnen behoorlijk wat Vlamingen ‘ja’ antwoorden op die vraag.

Eén op de vijf werkgevers vindt het oké als een werknemer even kort naar de winkel gaat. Voor andere zaken is de baas zelfs nog toleranter, zoals het onderhoud van de wagen of om documenten op te halen in het gemeentehuis. Hoe dringender de afspraak, hoe toleranter de baas. Er zal dus nog meer begrip zijn voor een bezoek aan de tandarts of de dokter.

Maar waarom zou een baas dat tolereren? Een baas kan eigenlijk niet anders met wat gezonde realiteitszin. Als hij het niet zou toelaten, is hij zijn werknemers op termijn kwijt.

Een baas die de deur op een kier zet, riskeert natuurlijk misbruik. Zo kan een uurtje winkelen ook al eens twee uur worden. “Goede afspraken zijn daarom essentieel. Je werkt op basis van vertrouwen. Dat is geen rekbaar begrip. Bij misbruik zal de baas snel ingrijpen”, stelt zelfstandigenorganisatie Unizo.

Bron: De Standaard (standaard.be) en Unizo (unizo.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen