< Terug naar overzicht

135 procent meer sollicitaties via Facebook

Selor heeft vorig jaar 4500 sollicitaties ontvangen voor jobaanbiedingen die werden gepost op Facebook. Dat is een stijging van 135 procent in vergelijking met 2014, zo meldt het selectiebureau van de federale overheid.

In 2015 vulde Selor 3257 vacatures in, een daling van 46 procent ten opzichte van het jaar voordien. Die daling is te wijten aan de federale wervingsstop. Ook het aantal personen dat zich kandidaat stelde, daalde met 48 procent tot 87.792. “Het aantal kandidaten per vacante job bleef dus wel op hetzelfde niveau als dat van de voorgaande jaren”, stelt Selor.

Diplomavereisten steeds specifieker

Selor verdeelt zijn vacatures over vier categorieën in functie van het hoogst behaalde diploma. Voor het eerst telde het selectiebureau de meeste jobs op masterniveau (categorie A), namelijk 36 procent van alle vacatures. Daarna volgen niveau C (hoger middelbaar) met 34 procent, niveau B (bachelordiploma) met 23 procent en niveau D (lager middelbaar) met 7 procent.

“Deze tendens wijst erop dat de beschikbare jobs bij de federale overheid steeds gespecialiseerder worden en specifieke diploma’s vereisen”, besluit Selor

Bron: De Morgen (demorgen.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen