Hoe ziet u de toekomst van werk? Doe mee en win.

Neem deel aan een nieuwe KU Leuven-studie en ontvang het rapport in december. Volgend jaar richt KU Leuven het nieuwe lab ‘Future of Work’ op. Professor Nicky Dries start daarom met een studie over de toekomst van werk. Wie deelneemt aan de survey, ontvangt het rapport. U maakt ook kans op een van de vijftien gratis tickets voor het HR Square-seminarie begin 2021, waarop Nicky Dries en enkele HR-directeurs hun inzichten delen.

De psychologie van zitten en opstaan op het werk

Blijft men langer zitten als men vermoeid is, bijvoorbeeld door mentaal werk, of staat men juist sneller op? En op welk dagdeel wisselt men sneller van houding? Onderzoekers van de Radboud Universiteit deden onderzoek naar de motivaties om te gaan zitten en opstaan.

Dumpen of (her)lezen? De Zwarte Zwaan

De Zwarte Zwaan? Dat is een razend spannend album van Suske en Wiske, een film met Natalie Portman, maar ook de titel van de bestseller van Nassim Nicholas Taleb. Ondertussen is dat boek dertien jaar oud en zijn er wel een paar zogenaamde Zwarte Zwanen gepasseerd. Is dit dan het moment om dit boek te (her)lezen?

Aankondiging collectief ontslag: best door HR voor aandeelhouders

Slecht nieuws meedelen, zoals een herstructurering en bijhorend banenverlies, is meestal de taak van de CEO. Recent onderzoek van het Department of Management aan de Canadese University of Guelph toont dat de manier waarop ontslagen aangekondigd worden, de redenen die opgesomd worden en wie de boodschap brengt, bepalen hoe aandeelhouders reageren op het nieuws.

Minder ontslagen in volle coronatijd

De verlening van de tijdelijke werkloosheid geeft bedrijven extra ademruimte. In volle lockdown waren op de Belgische arbeidsmarkt tot 15 procent minder ontslagen dan vooraleer corona uitbrak. Bovendien kwam het initiatief voor ontslag nog steeds vaker van de werknemer dan van de werkgever.

‘Matchmaking-platform’ voor tijdelijke talentuitwisseling

Technologiefederatie Agoria start met een matchmaking-platform voor de tijdelijke uitwisseling van talent. Agoria-leden die tijdelijk ingenieurs en andere hooggekwalificeerde profielen op overschot hebben, kunnen die uitlenen aan bedrijven die extra kenniswerkers kunnen gebruiken.

Zestien opleidingen uitgesloten van de kmo-portefeuille (waarvan heel wat in HR bekende)

Vanaf 1 juli 2020 worden 16 opleidingen en diensten niet langer gesubsidieerd via de kmo-portefeuille omdat ze niet bijdragen tot de groei of de transformatie van bedrijven in Vlaanderen. Het gaat bijvoorbeeld over de opleidingen tot vliegtuig- of helikopterpiloot of de opleidingen reflexologie, astrologie en shiatsu. Maar ook veel HR-dienstverleners worden getroffen.

Ook voor corona piekte psychosociale belasting in zorg en welzijn

Amper de helft van de werknemers in de zorg- en welzijnssector heeft een werkbare job. De sectorale werkbaarheidsgraad, die in 2010 nog 60 procent bedroeg, valt sindsdien stelselmatig terug. De toename van psychische vermoeidheidsproblemen in de zorg- en welzijnsinstellingen de voorbije jaren is hiervoor verantwoordelijk. Vooral in de woonzorgcentra legt de psychosociale belasting een hypotheek op de werkbaarheid.

Thuiswerkers meer bevlogen en beter presterend, ook al voor corona

Op dagen dat werknemers van thuis mogen werken, rapporteren ze minder stress en minder spanning tussen hun werk- en privéleven. Ze geven ook aan dat ze op die dagen meer bevlogen zijn en beter presteren. Dat blijkt uit een studie van een pilootproject bij een Belgisch bedrijf, onder wetenschappelijke begeleiding van KU Leuven-onderzoekers, uit het pre-coronatijdperk.

Hebzuchtige CEO’s ondermijnen veerkracht van hun organisatie

Hebzuchtige CEO’s zijn sterk gericht op materiële rijkdom en belonen zichzelf met een buitengewoon hoog salaris. Organisaties die voor de wereldwijde financiële crisis in 2008 geleid werden door meer hebzuchtige CEO's kregen daarna te maken met ernstigere gevolgen van deze crisis. Dat concludeert een team van organisatiewetenschappers aan de universiteiten van Tilburg en Antwerpen.

Helft Nederlanders werkt liever thuis tot er een vaccin is

Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers die momenteel thuiswerken, keert liever pas terug naar kantoor als ze ingeënt zijn tegen het coronavirus. Een gebrek aan vertrouwen in collega’s is de belangrijkste verklaring. Het merendeel van de thuiswerkers is er niet gerust op dat collega’s zich aan alle coronamaatregelen houden.

Haat-liefde verhouding met camera

Ruim vier op tien van wie de afgelopen twee maanden kon thuiswerken, ervoeren videovergaderingen als efficiënter dan fysieke vergaderingen. Maar dat betekent niet dat ze de fysieke vergaderingen met collega’s zomaar zouden willen inruilen: 52 procent voelt zich immers minder op de hoogte van wat er leeft in het bedrijf door het wegvallen van informele babbels.

Wie focust op welzijn ‘sandwichwerknemers’ is succesvoller

55-plussers die hun job combineren met de zorg voor hun kinderen en voor hun ouders, de zogenaamde ‘sandwichwerknemers’, staan steeds meer onder druk. De coronacrisis zet de uitdagingen voor deze generatie extra op scherp. Werkgevers hebben er alle belang bij om deze talentvolle en ervaren medewerkers niet te verliezen. Of hoe gezinsondersteunend leiderschap loont.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen