< Terug naar overzicht

2017 was uitstekend jaar voor HR-dienstverleners

Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners, heeft haar jaarcijfers voorgesteld: 2017 was een goed tot zeer goed jaar voor de HR-dienstverleners. De meeste Federgon-sectoren laten dan ook sterke groeicijfers optekenen.

De uitzendsector groeide met 6,2 procent. Ook in de dienstenchequesector werden er 1,7 procent meer uren gepresteerd. Dat bedrijven rekenen op de expertise van HR-dienstverleners, blijkt ook uit de cijfers van de sectoren recruitment, search & selection (+11,7 procent), interim-management (+2,3 procent) en projectsourcing (+8,7 procent). Alleen de sectoren outplacement (-6,3 procent) en learning & development (-2,1 procent) hebben het moeilijker.

36.459 meer uitzendkrachten vinden in 2017 hun weg naar de arbeidsmarkt

In 2017 waren er 656.281 uitzendkrachten: dat zijn er 36.459 meer dan in 2016. Uitzendarbeid is voor veel bedrijven het flexibiliteit- en arbeidsmarktinstrument bij uitstek. ”Ik wil graag benadrukken dat ruim 40 procent van de vast aangeworven medewerkers voordien aan de slag was als uitzendkracht”, commentarieert Herwig Muyldermans, algemeen directeur van Federgon.

Uitzendkrachten in de openbare sector

Ook de overheden in ons land meenden dat, om een optimaal HR-beleid te kunnen voeren, het essentieel is uitzendkrachten te kunnen inschakelen. De Vlaamse Overheid is vandaag al klaar, maar ook het federaal niveau doet momenteel de nodige demarches. Wallonië heeft dit opgenomen in het regeerakkoord en wil graag volgen.

Geen sectorale verboden meer in de privésector

Vanaf 9 april zijn alle sectorale verboden op uitzendarbeid in de privésector opgeheven. De sector van de binnenscheepvaart en de verhuissector kunnen voortaan voor bepaalde functies ook een beroep doen op uitzendkrachten.

De zekerheid van een vast contract en de flexibiliteit van een uitzendcontract

Een uitzendcontract van onbepaalde duur is opgenomen in de wet Wendbaar en Werkbaar Werk, de uitvoering ervan moet nu nog in een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) geregeld worden. Uitzendbedrijven zijn al langer vragende partij om uitzendkrachten dit type van contract te kunnen aanbieden.

“Zo’n contract combineert de zekerheid van een vast contract met de flexibiliteit van een uitzendcontract. Volgens een recente bevraging van Federgon bij een kleine 10.000 uitzendkrachten staan 7 op de 10 van de uitzendkrachten open voor een uitzendcontract van onbepaalde duur. We willen dan ook een oproep doen aan de vakbonden om snel werk te maken van dit dossier”, pleit Herwig Muyldermans.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen