< Terug naar overzicht

42 procent durft zichzelf niet laten thuiswerken

Ruim 40 procent van de werknemers zou zichzelf niet laten thuiswerken uit angst voor te veel afleiding en een slechte inrichting van de thuiswerkplek.

De helft van de thuiswerkers is weleens afgeleid tijdens het werk. Bij één op de tien gebeurt dat zelfs regelmatig tot vaak, zo blijkt uit het onderzoek van kantoorinrichter Manutan bij 1000 werknemers uit verschillende leeftijdscategorieën, werkzaam bij kleine, middelgrote en grote bedrijven in Nederland.

De vaakst genoemde afleidende factoren zijn huishoudelijke werkzaamheden (27 procent), de kinderen (20 procent) en 'mijn partner' (13 procent). Huishoudelijke werkzaamheden zijn trouwens voor zowel mannen (25 procent) als vrouwen (31 procent) de meest genoemde reden. De partner blijkt dan weer vooral voor mannen een flinke afleidingsbron (15 procent, tegenover 6 procent van de vrouwen). Verder worden de tv en lawaaierige buren nog genoemd als potentiële productiviteitskillers.

Bovendien verklaart 62 procent van de ondervraagde werknemers dat de thuiswerkplek niet ergonomisch en efficiënt is ingericht.

Bron: HR Praktijk.nl

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen