< Terug naar overzicht

5,7 procent minder Vlaamse werkzoekenden

Eind augustus telde Vlaanderen 227.882 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 13.740 of 5,7 procent minder dan een jaar eerder. Ook de allochtone werkloosheid nam af met 1,1 procent.

Al sinds augustus 2015 daalt de Vlaamse werkloosheid. De jongste maand met 5,7 procent ten opzichte van een jaar terug. In elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur: overal daalt de Vlaamse werkloosheid. De jeugdwerkloosheid (-25 jaar) daalt met 6,9 procent, de middenleeftijdsgroep (25-50 jaar) neemt af met 5,8 procent en de 50-plussers dalen met 4,5 procent.

Ook de allochtone werkloosheid daalt voor de derde maand op rij, deze keer met 1,1 procent. De mensen uit de recente migratiegolf uit Syrië, Irak en Afghanistan zijn zich massaal aan het inschrijven bij de VDAB. Dat zien we aan de toename met 14,8 procent in de categorie ‘andere’, die onder meer de erkende vluchtelingen met leefloon omvat. Desondanks daalt de allochtone werkloosheid nu al drie maanden op rij.

De laag- en middengeschoolde werkloosheid daalt met respectievelijk 6,7 procent en 6 procent. De hooggeschoolde werkloosheid daalt met 3,1 procent. De kortdurige werkloosheid (-1 jaar) daalt met 5,5 procent. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 7,5 procent en de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) daalt ook met 5 procent.

Bron: Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters en VDAB (vdab.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen