< Terug naar overzicht

60-plussers meest tevreden op de werkvloer, jongeren het minst

Van alle werkende Belgen halen zestigplussers het meeste vreugde uit hun job. Zestigplussers stralen rust uit, voelen zich stabiel op de werkvloer en genieten van voldoende flexibiliteit. Zelfstandigen scoren daarbij (nog) hoger dan werknemers.

In opdracht van ASAP HR Group voerden het expertisecentrum Innovatief Ondernemen van Hogeschool PXL en dataverzamelaar SSI een grootschalig onderzoek uit bij 1073 werkende Belgen en 282 zelfstandigen in België. De respondenten werden online ondervraagd in de periode van 14 tot en met 27 april. Uit het onderzoek kunnen we drie opvallende conclusies trekken:

  • De arbeidsvreugde is het grootst bij zestigplussers. Bij de werknemers bevinden de zestigplussers zich op eenzame hoogte, met een score van 8,2 op 10. Binnen de groep zelfstandigen is het wat spannender: ook daar zijn de zestigplussers (8,8) het gelukkigst, maar ook heel wat ondernemende veertigers (8,6) zijn tevreden op de werkvloer.
  • Hoewel de globale ‘Enjoy your Job-score’ (7,4) in België heel hoog is, zijn jongeren relatief het minst gelukkig op de werkvloer. Bij werknemers hebben dertigers het minste plezier in hun job (7,0), bij zelfstandigen zijn dat de 18-29-jarigen (7,8).
  • Wanneer we de opdeling maken tussen zelfstandigen en werknemers, blijkt dat zelfstandigen meer plezier beleven op een gemiddelde werkdag (8,3) dan werknemers (7,3). Enkele verklaringen? Zelfstandigen putten voldoening uit contact met klanten, genieten van de variatie in hun job en hebben het gevoel dat ze kunnen groeien. Binnen de groep van werknemers spannen het onderwijzend personeel (7,8) en de bedienden (7,4) de kroon. Arbeiders volgen in hun kielzog (7,3), met duidelijke voorsprong op ambtenaren (6,9).

3 redenen voor verhoogde arbeidsvreugde

In de vaakst gegeven antwoorden, komen drie belangrijke tendensen naar voren:

  • Zestigplussers stralen ten eerste rust en balans uit. Deze groep wordt het meest uitgerust wakker (74 procent), ontbijt het vaakst voor het werk (64 procent) en slurpt daarbij van een tasje koffie (75 procent). Jongeren, daarentegen, blijken ’s ochtends het meest gejaagd. Ze drukken een paar keer op de snoozeknop van hun wekker (42 procent van de werkende dertigers ‘snoozet’, bij 18-29 jarigen is dat zelfs 49 procent), en storten zich vervolgens gehaast in het drukke verkeer. Twintigers zijn het langst onderweg naar hun werkplek (47 procent rijdt meer dan een half uur, 17 procent is meer dan één uur onderweg naar het werk) en staan het vaakst in de file (31 procent), waardoor ze regelmatig (noodgedwongen) onderweg ontbijten (12 procent) en koffie drinken (12 procent).
  • Ten tweede blijken zestigplussers stabiliteit gevonden te hebben op de werkvloer. Ze weten wat er van hen verwacht wordt (98 procent), kunnen relativeren en voelen waardering van hun omgeving (90 procent). Ze koesteren de routine: 30 procent oefent al 10 tot 19 jaar dezelfde functie uit, 55 procent bekleedt zelfs al meer dan 20 jaar dezelfde functie, vaak bij dezelfde werkgever. Toch ervaren ze hun job nog steeds als zinvol. Ze hebben het gevoel bij te dragen aan een groter geheel (86 procent) en vinden hun job gevarieerd (94 procent). Logischerwijs is die stabiliteit minder aanwezig bij jongeren, die vaak nog zoekende zijn. Een opmerkelijke 17 procent geeft bijvoorbeeld aan te weinig werk te hebben. Door het gebrek aan ervaring en het feit dat ze nieuwe dingen moeten/mogen leren (81 procent), zijn jongeren ook het vaakst aangewezen op hulp (64 procent).
  • Ten slotte speelt flexibiliteit een bepalende rol. Hoewel een kleine 40 procent van de werkende Belgen vindt dat ze te veel werken, ervaart bijna 80 procent dat de werkuren passen bij het privéleven. Met andere woorden: mensen vinden het niet erg om meer uren te kloppen, zolang de flexibiliteit de combinatie met het privéleven maar mogelijk maakt. Zo is er geen verschil in arbeidsvreugde tussen vaste werknemers en uitzendkrachten, of tussen voltijds en deeltijds werkende Belgen. Iedereen kiest het regime dat bij hem/haar past. Bij zestigplussers valt bijvoorbeeld op dat zij – als ervaren werkkracht - het vaakst thuiswerken (14 procent). En zelfstandigen geven ‘vrijheid’ en ‘flexibiliteit’ aan als een belangrijke reden voor werkgeluk.

Bron: ASAP (asap.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen