< Terug naar overzicht

Aantal jobs op hoogste niveau sinds financiële crisis in 2008

In het tweede kwartaal van 2017 zijn er in België 73.000 banen bijgekomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om de grootste jobcreatie sinds de financiële crisis in 2008.

Sinds het aantreden van de regering (met haar moto ‘jobs, jobs, jobs’) in 2014 kwamen er ruim 162.000 banen bij. Zo'n 90 procent van de nieuwe jobs situeert zich in de dienstensector. Daarnaast groeit het aantal banen in de industrie, de bouw en de landbouw. In de financiële sector is de werkgelegenheid afgenomen.

Om op termijn het Europese gemiddelde te kunnen evenaren, moeten er evenwel de komende drie jaar nog eens 350.000 jobs bijkomen. “De vraag is of we dat wel kunnen halen”, reageerde federaal minister van Werk Kris Peeters op Radio 1. “In bepaalde regio's zitten we al ruim boven het gemiddelde, in andere regio's, zoals Brussel, is dat moeilijker. Er ligt dus nog heel wat werk op de plank, willen we binnen drie jaar dicht bij dat resultaat komen.”

Extra focus op laaggeschoolden

Peeters erkent dat voornamelijk hooggeschoolden profiteren van de economische heropleving. “We zijn er nog niet”, geeft hij toe. “We moeten de komende jaren de nodige zorg besteden aan de werkloosheid bij laaggeschoolden. Daarnaast moeten we nog bijkomende maatregelen treffen om de combinatie werk en privé verder te verbeteren en ervoor te zorgen dat burn-out en stress worden aangepakt.”

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen