< Terug naar overzicht

Aantal leerlingen voor duaal leren meer dan verdubbeld

Dit schooljaar kozen ruim 1000 leerlingen in 42 studierichtingen voor duaal leren. Dat is meer dan een verdubbeling in vergelijking met vorig schooljaar. Vanaf 1 september 2019 wordt duaal leren definitief uitgerold.

Duaal leren draait proef voor het derde schooljaar op rij en wordt definitief ingevoerd vanaf 1 september 2019. In 2016-2017 startte het proefproject met 133 leerlingen in zes studierichtingen, vorig schooljaar waren er 433 leerlingen in 19 studierichtingen. Dit schooljaar zet de stijging zich door naar 1094 leerlingen in 42 studierichtingen. Zo meldde Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

De populairste studierichtingen zijn haarverzorging (113 leerlingen), elektrische installaties (105), zorgkundige (93), kinderbegeleider (72) en onderhoudsmechanica auto (61).

Ook in het buitengewoon secundair onderwijs wordt duaal leren aangeboden in twee studierichtingen. Zo volgen 32 leerlingen de opleiding groen -en tuinbeheer en 27 leerlingen de nieuwe opleiding fastfood.

Duaal leren houdt in dat jongeren vanaf 15 jaar meer dan nu leren op de werkvloer, op die manier een onderwijskwalificatie halen en dus beter voorbereid zijn voor de arbeidsmarkt. Het diploma dat ze halen is gelijkwaardig aan het diploma van het voltijds secundair onderwijs.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen