< Terug naar overzicht

Aanwerven of niet? De beslissing valt binnen de vijf minuten

Geroutineerde interviewers weten zeer snel of de kandidaat al dan niet geschikt is voor de functie. Daarbij laten ze zich niet alleen leiden door wat de kandidaat vertelt, maar ook door zijn houding en gedrag.

Dat blijkt uit een Amerikaanse online-enquête van jobsite CareerBuilders bij meer dan 2200 rekruteringsmanagers en HR-professionals. 49% van de interviewers weet na vijf minuten of de kandidaat de juiste persoon is, 87% weet het binnen het kwartier.

De belangrijkste redenen waarom kandidaten niet weerhouden worden, is omdat ze tijdens het interview ongeïnteresseerd zijn (55%), ongepaste kledij dragen (53%), arrogant overkomen (53%). Maar ook zich negatief uitlaten over vorige werkgevers (50%), een telefoon of sms beantwoorden tijdens het gesprek (49%) zijn redenen om niet aangeworven te worden.

Ook de lichaamstaal van de kandidaat kan hem de das om doen. Sollicitanten die tijdens het interview geen oogcontact maken, hebben weinig kansen om de job te krijgen (70%).

De enquête peilde ook naar de allergrootste blunders van sollicitanten tijdens interviews. Enkele voorbeelden: een personage uit Star Trek naspelen tijdens een interview, te veel valium slikken, een knuffel vragen, Facebook checken tijdens het interview, iPod-oordopjes inhouden tijdens het interview en het telefoonnummer van de receptioniste vragen.

Bron: www.talentmgt.com

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen