< Terug naar overzicht

Actieve en passieve weerstand tegen gendergelijkheid

Op de werkplek blijft, vooral van mannelijke managers, wijdverbreide passieve en zelfs actieve weerstand tegen gendergelijkheid. Dat blijkt uit Brits onderzoek, uitgevoerd door het Chartered Management Institute (CMI). Hun analyse toont dat ondanks de voortdurende inspanningen en activiteiten, gendergelijkheid op de werkplek erg moeilijk blijft.

Uit de resultaten blijkt dat mannen veel vaker dan vrouwen (33 procent tegenover 13 procent) vinden dat er té veel inspanningen worden geleverd om een evenwicht tussen mannen en vrouwen op de werkvloer te bereiken. Dat is voor de onderzoekers een duidelijke indicatie dat mannen zich afzetten tegen gendergelijkheid en zich ertegen verzetten.

Kind

Uit het onderzoek blijkt verder dat het hebben van kinderen een bijkomende, versterkende factor is in de discriminatie op de werkvloer. Zo voelen vrouwelijk managers mét kinderen zich vaker over het hoofd gezien voor promoties dan mannelijke managers met kinderen (37 procent tegenover 27 procent). Voor vrouwen in het algemeen geldt dat 34 procent zich gepasseerd voelt, tegenover 27 procent van de mannen.

We zien een gelijkaardig patroon voor salarisverhogingen. Meer vrouwelijke managers met kinderen voelen zich over het hoofd gezien in vergelijking met mannelijke managers met kinderen (33 procent tegenover 20 procent). Voor vrouwelijke en mannelijke managers in het algemeen gaat het over respectievelijk 33 en 24 procent.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen