< Terug naar overzicht

Afname van de uitzendactiviteit in maart

In de maand maart 2018 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met 0,55% ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Deze afname is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met 0,40% in het arbeiderssegment en met 0,76% in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand maart van vorig jaar liet de uitzendsector een stijging met 5,81% optekenen (tegenover +6,23% in februari 2018). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 5,42% in het arbeiderssegment en een toename met 6,36% in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 117,0 punten in maart 2018 tegenover 117,7 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

De uitzendactiviteit kent een lichte daling op maandbasis in maart 2018. De jaarlijkse groei blijft echter positief. Met deze positieve cijfers sluit de uitzendsector andermaal een sterk kwartaal af. De uitzendactiviteit blijft op hoog niveau.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen