< Terug naar overzicht

Amper interesse in ‘cash for car’

Slechts 1 op de 6 werknemers met een bedrijfswagen toont interesse in de formule ‘cash for car’. Ook de werkgevers lijken niet vol ongeduld op deze nieuwe mobiliteitsvergoeding te wachten.

De mobiliteitsvergoeding ‘cash for car’ is vorige week goedgekeurd in de plenaire vergadering van de Kamer. Maar veel interesse voor de regeling is er niet, blijkt uit een rondvraag door iVox, in opdracht van een HR-dienstverlener en een jobsite. De enquête is gehouden bij 2000 werknemers en 500 werkgevers.

Slechts 16 procent van de werknemers met een bedrijfswagen overwegen een inruiling van die wagen voor extra loon. Daarentegen stellen ruim twee op de drie werknemers (68 procent) dat ze de huidige job niet hadden aangenomen als er geen bedrijfswagen in het salarispakket zat.

Bij de werkgevers is dezelfde boodschap hoorbaar. Meer dan de helft (56,7 procent) ziet zich verplicht om bedrijfswagens aan te bieden om concurrentieel te blijven. Vooral bij grote werkgevers zijn bedrijfswagens vanzelfsprekend: bij meer dan acht op de tien (82,1 procent) bedrijven met meer dan honderd werknemers zit een bedrijfswagen automatisch in het loonpakket.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen