< Terug naar overzicht

Bedrijven investeren om het juiste talent aan boord te halen

De HR-sector Recruitment, Search & Selectie (RSS) heeft de wind in de zeilen. De sector kan opnieuw mooie groeicijfers voorleggen. In het derde kwartaal groeide de omzet van deze bureaus zelfs met 20,6 procent.

De steeds krapper wordende arbeidsmarkt zorgt voor grote uitdagingen. Bedrijven vinden dan ook meer en meer dat ze nood hebben aan professionele partners bij het werven van de juiste talenten en ze zijn bereid om hierin te investeren.

“De economie doet het goed en we merken dat ook bedrijven opnieuw vertrouwen hebben en bereid zijn om mensen vast in dienst te nemen”, aldus Ann Cattelain, coördinator van de Recruitment, Search & Selection-sector bij Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners in België. “Ook kandidaten zijn opnieuw bereid om van job te veranderen. Beiden vertrouwen hierbij op professionele partners.”

“De economische groei gaat gepaard met een sterke jobcreatie, hoofdzakelijk in de privésector. Tegelijk stijgt ook het aantal openstaande vacatures: gemiddeld meer dan 132.000 oningevulde jobs in 2017. De arbeidsmarktkrapte wordt dus één van de grote uitdagingen van de toekomst!”, vult Bart Buysse, directeur-generaal van werkgeversorganisatie VBO, aan. “De selectiebureaus kunnen werkgevers met hun expertise bijstaan om de juiste mensen te vinden. Daarnaast blijft een activerend en heroriënterend beleid absoluut een must.”

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen