< Terug naar overzicht

Belg één van de meest loyale werknemers ter wereld

Uit het internationale rapport ‘De geheimen van de gelukkigste bedrijven en hun medewerkers’ blijkt dat Belgische werknemers na vijf jaar in dezelfde job minder gelukkig zijn. Daarnaast blijkt dat Belgen tot de meest loyale werknemers ter wereld behoren. Een Belgische werknemer werkt gemiddeld 11 jaar voor dezelfde werkgever. Enkel Duitsland scoort hoger.

De inspanningen van de werkgever op het vlak van opleiding en coaching mogen niet afnemen nadat iemand werd aangenomen. Als werkgever moet je steeds blijven investeren in opleidingen, het bijbrengen van vaardigheden en ervoor zorgen dat werknemers zich kunnen ontplooien. Het maakt allemaal deel uit van een gedegen retentieplan en vormt een extra troef in de 'oorlog om talent'. Gemiddeld zijn we immers het meest tevreden tussen het derde en vijfde jaar van de tewerkstelling. Daarna neemt de tevredenheid gestaag af.

Hierbij nog enkele tips om werknemers zo lang mogelijk én zo gelukkig mogelijk te houden:

  • Hou de vinger aan de pols: sommige dagen en projecten zijn meer belastend dan andere. Spreek medewerkers regelmatig aan, zodat je steeds een idee hebt hoe iemand zich voelt. Vinden ze hun job nog uitdagend genoeg? Kunnen ze de werkdruk aan? Zouden ze beter functioneren in een andere functie in hetzelfde bedrijf in plaats van elders te solliciteren?
  • Geef een langetermijnvisie: spreek regelmatig met je personeel over hun toekomstperspectieven. Help ze doelen vast te stellen en te bereiken. Zijn er opleidingen die nuttig voor hen kunnen zijn?
  • Geef verantwoordelijkheid: sta je medewerkers toe dat ze zelf beslissingen maken. Op die manier krijgen ze het gevoel dat ze een verschil kunnen maken.
  • Toon waardering: druk regelmatig je appreciatie uit voor hun werk. Het houdt de motivatie hoog en zorgt voor loyaliteit.
  • Creëer betrokkenheid: zorg ervoor dat iemand zich betrokken voelt en met trots zijn bedrijf wil vertegenwoordigen.  

Bron: Robert Half (roberthalf.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen