< Terug naar overzicht

Belgen trouwst aan hun baas

In West-Europa zijn de Belgen het trouwst aan hun baas. Slechts 1 op de 3 geeft aan dat hij van baan zal veranderen als hij daardoor een betere manager krijgt.

Dat blijkt uit onderzoek van het internationaal adviesbureau CEB. De ‘CEB Global Labour Market Survey’, die wereldwijd door meer dan 18.000 werknemers werd ingevuld, toont aan dat de helft van de Belgische ondervraagden het liefst bij zijn huidige werkgever blijft. Ook in Nederland en Duitsland zijn ze gehecht aan hun baas: 46% zweert er trouw aan de baas. Engelsen zijn dan weer flexibeler als het gaat om het verwisselen van baan voor een betere manager: daar is slechts 37% niet van plan te vertrekken.

Dit zijn positieve resultaten voor België. Aangestuurd worden door een goede manager is immers één van de belangrijkste redenen voor een hoge werknemerstevredenheid. Bovendien kan een goede vertrouwensband met de manager een burn-out helpen voorkomen.

De uitspraak ‘People join companies and quit managers’ is dus nog altijd relevant. Maar omdat elke manager meer mensen aanstuurt en minder tijd besteedt met individuele medewerkers, is elke minuut nog belangrijker geworden. Een kleine vervelende miscommunicatie die in een gezonde lange-termijnrelatie niet belangrijk zou zijn geweest, wordt nu een bedreiging wanneer het één van de weinige momenten is die je met je manager samen hebt. Dit maakt dat de positie van de lijnmanager belangrijker is dan ooit.

Bron: PW De Gids (http://pwdegids.nl)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen