< Terug naar overzicht

Belgen voelen zich niet goed in hun vel op het werk

Meer dan de helft van de Belgische werknemers kampt geregeld met een negatief buikgevoel op het werk. Een kwart krijgt al op zondagavond een slecht gevoel. Zich niet gewaardeerd voelen is de belangrijkste reden. Toch gaat een meerderheid van de ongelukkige werknemers niet op zoek naar een nieuwe ban.

Meer dan de helft (51,2 procent) van de Belgen heeft regelmatig last van een negatief buikgevoel op het werk. Eén op tien voelt zich zelfs elke dag slecht in zijn vel omwille van het werk. En meer dan een kwart (26,3 procent) krijgt op zondagavond al een slecht gevoel omdat ze de volgende dag moeten gaan werken. Dat blijkt uit cijfers van HR-dienstverlener Agilitas, het vroegere t-interim.

Vooral jongeren voelen zich niet goed in hun vel op het werk. Bijna zes op tien (58,5 procent) Belgen jonger dan 35 jaar zegt zich minstens één keer per maand slecht te voelen op het werk. In de leeftijdscategorie 35 tot 49-jarigen is dat 49,7 procent en bij de 50-plussers 46 procent.

Merkwaardig genoeg legt de helft van de respondenten zich neer bij een negatief buikgevoel. Bijna driekwart (73 procent) onderneemt geen stappen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

De belangrijkste reden waarom werknemers zich ongelukkig voelen is zich niet gewaardeerd voelen op het werk (14,3 procent), gevolgd door strakke deadlines (13 procent), veeleisende klanten (12,3 procent), stresserende woon-werkverplaatsingen en een onevenwichtige werk-leven balans (beide 11 procent).

Het online onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Agilitas tussen 1 en 6 oktober bij 1000 Belgen, representatief op regio, geslacht, leeftijd en diploma. De maximale foutmarge bedraagt 3,02 procent.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen