< Terug naar overzicht

Belgische werknemer verkiest deels besloten werkplek

Als Belgische werknemers mochten kiezen tussen een deels besloten werkplek en een volledige open ruimte, dan gaat de overgrote meerderheid voor de eerste optie. Bijna 9 op de 10 Belgische werknemers (88 procent - 80 procent wereldwijd) kunnen er zich beter concentreren en voor 79 procent (74 procent wereldwijd) zijn werkplekken met enige privacy beter voor de productiviteit.

Er valt voor elk van de mogelijke werkplekken wel iets te zeggen: zo zijn we het productiefst op een deels besloten werkplek (79 procent - 74 procent wereldwijd), hebben we de meeste privacy in een privékantoor (63 procent - ook 63 procent wereldwijd). Een open werkplek is dan weer aan te bevelen wegens de communicatie en interactie tussen werknemers en afdelingen (65 procent - 70 procent wereldwijd). Dat blijkt uit een recent onderzoek van Regus, ’s werelds grootste flexplekaanbieder, waarvoor meer dan 23.000 kantoorwerkers uit 100 landen (van wie bijna 200 in België) werden ondervraagd.

Verder blijkt uit het onderzoek dat deels besloten werkplekken heel wat rustiger zijn dan open werkplekken. Zo geeft ‘slechts’ 31 procent van de ondervraagden (29 procent wereldwijd) aan dat ze deze ruimtes (te) lawaaierig vinden. Bij de open werkplekken is dit maar liefst 87 procent (78 procent wereldwijd).

Steeds vaker kunnen werknemers binnen ondernemingen kiezen tussen verschillende types kantoorruimte. Sommige activiteiten voer je nu eenmaal beter uit op een ander soort werkplek. Wat opvalt, is dat onze voorkeur uitgaat naar de deels besloten werkplek waar je de sociale voordelen hebt van een open werkplek, maar met minder afleiding door achtergrondgeluiden.

Bron: Regus (regus.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen