< Terug naar overzicht

Belgische werknemers zijn stressbestendig, maar niet gelukkig op het werk

België staat op de voorlaatste plaats in een internationaal onderzoek naar het geluk van medewerkers, maar onze landgenoten tonen zich wel loyaler en stressbestendiger dan hun internationale collega’s.

De resultaten zijn gepubliceerd in het rapport ‘It’s Time We All Work Happy.® The Secrets of the Happiest Companies and Employees’, uitgevoerd door rekruteringsbureau Robert Half. In de totstandkoming van het onderzoek werd er samengewerkt met geluk-expert Nic Marks van Happiness Works. Zijn team onderzocht het geluksniveau van medewerkers bij meer dan 23.000 professionals in Europa, Noord-Amerika en Australië.

Het rapport toont aan dat de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland de gelukkigste medewerkers hebben, met scores van respectievelijk 71.8, 71.2 en 69.9 op een schaal van 100. Frankrijk (63.8), België (65.2) en het Verenigd Koninkrijk (67.2) zijn de landen met de minst gelukkige medewerkers.

Uit het onderzoek blijkt ook dat eerlijkheid en respect, zich gewaardeerd voelen en inspraak hebben de belangrijkste pijlers zijn voor Belgische werknemers om zich gelukkig te voelen. Die factoren verschillen wel per land. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada is trots zijn op je bedrijf de belangrijkste factor. Voor werknemers uit Frankrijk, België, Duitsland en Australië is het dan weer het gevoel van eerlijk en met respect behandeld te worden, dat belangrijk is voor geluk op het werk. Voor onze noorderburen is betekenisvol werk het belangrijkste criterium om zich gelukkig te voelen.

Stressniveau in België gemiddeld

Het onderzoek keek per land ook naar de stress die gemiddeld wordt ervaren door werknemers en naar hun betrokkenheid. De Duitse werknemers geven aan zich het meest betrokken te voelen met het werk, gevolgd door de Nederlanders en Amerikanen. België volgt op de vierde plaats.

Belgische medewerkers scoren gemiddeld wanneer het aankomt op de stress die wordt ervaren op het werk. Nederlandse werknemers zeggen dan weer het minste stress te hebben, gevolgd door werknemers uit Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Robert Half (roberthalf.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen