< Terug naar overzicht

Bijna één op de vijf overleeft proefperiode niet

Bijna één op de vijf medewerkers wordt na zijn proefperiode niet aangeworven of ziet zijn proefperiode verlengt. Slechte prestaties en afwezigheid zijn de belangrijkste redenen om niet aangeworven te worden.

Dat blijkt uit een enquête van rekruteringsbureau Spring Personnel bij 1500 Britse werknemers en 400 Britse werkgevers. 18% van de werknemers wordt na zijn proefperiode niet aangeworven of ziet zijn proefperiode verlengt.

Slechte prestaties (62%) is de belangrijkste reden om de proefperiode niet om te zetten in een contract van onbepaalde duur, gevolgd door afwezigheid (50%) en te vaak te laat komen (38%). In 12% van de gevallen werd de proefperiode stopgezet omdat de medewerker niet over de juiste persoonlijkheid beschikte.

80% van de werkgevers heeft proefperiodes al verlengd om zeker te zijn of het aanwerven van de nieuwe medewerker wel een goede beslissing is.

Uit de enquête blijkt ook dat 49% medewerkers zich onzeker voelen tijdens de proefperiode en 38% zelfs angstig. 22% deed extra hun best tijdens de proefperiode. Niettemin was voor 72% van de respondenten hun laatste proefperiode een positieve ervaring.

Bron: CIPD

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen