< Terug naar overzicht

Bonden reageren furieus op einde 38 urenweek

De christelijke vakbond reageerde zondag boos en ontgoocheld op het nieuwe begrotingsakkoord van de regering-Michel. “De werknemers krijgen opnieuw de volle laag”, klinkt het. Werkgeversfederatie VBO noemt de maatregelen daarentegen “veelbelovend”.

Volgens ACV-voorzitter Marc Leemans volhardt de regering-Michel in de boosheid door te kiezen voor recepten die niet werken. “Die maatregelen zijn contraproductief voor de economie en ze teren de overheid uit tot een anorexia-staat. Een gat van 3,8 miljard euro in de begroting en een slabakkende economie bewijzen dat ook in de feiten. Dat de regering wil dat werknemers met zieke kinderen vakantiedagen mogen afbedelen bij hun collega’s, is de meest schrijnende illustratie van deze beschamende sociale neergang”, aldus de vakbondstopman.

Terwijl volgens Leemans de vermogens worden ontzien en de werkgevers cadeaus krijgen (bijvoorbeeld door de maatregelen voor meer arbeidsflexibiliteit), betalen de gewone werknemers het gelag. “Werknemers zien hun 38 urenweek afgepakt worden door minister Peeters. Dit betekent minder loon, omdat werkgevers overuren voortaan betalen als gewone uren.”

Het oordeel van het ACV is dan ook snoeihard: “Deze regering doet de mensen langer werken, in moeilijkere werkomstandigheden, voor minder koopkracht en voor minder pensioen. En geeft hun inspanning cadeau aan de werkgevers. Dit is je reinste volksverlakkerij.”

“Veelbelovend, maar met enkele kanttekeningen”

In het kader van deze begrotingscontrole stelde het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) drie criteria voorop. Om de begroting recht te trekken, greep men in de eerste plaats best niet naar belastingen die de economische groei konden fnuiken. Daarnaast was het belangrijk om structurele hervormingen uit te werken in functie van onze competitiviteit en ten slotte ook een doorgedreven modernisering van het arbeidsrecht.

“De set aan lange-termijnhervormingen leggen vaak de juiste klemtonen, maar de bijhorende modaliteiten en voorwaarden roepen vragen op. Zo mogen goedbedoelde doorbraken inzake bijvoorbeeld arbeidsflexibiliteit niet uitgehold worden door complexe en langdradige invoeringsprocedures, waarbij ondernemingen uiteindelijk verstoken blijven van de instrumenten die ze broodnodig hebben. Nadere toelichting zal inderdaad moeten toelaten om correct te beoordelen of we met een mooie gereedschapskist te maken hebben met of zonder gereedschap erin”, aldus Pieter Timmermans, CEO van het VBO.

Bron: ACV (acv-online.be), VBO (vbo.be) en De Standaard (standaard.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen