< Terug naar overzicht

bpost koppelt voortaan directiebonussen aan absenteïsmecijfers

Sinds dit jaar worden de bonussen van de directieleden van bpost, met uitzondering van die van CEO Koen Van Gerven, deels bepaald door de graad van absenteïsme onder de bijna 34.000 werknemers van het postbedrijf.

De top van bpost krijgt naast een vast loon ook een variabel loon, dat bepaald wordt door verschillende factoren. Een belangrijk element daarbij is de financiële toestand van het bedrijf, maar bpost kijkt ook naar de kwaliteit en de klantentevredenheid om de bonus te bepalen. Dit jaar is daar ook het “welzijn van het personeel” bijgekomen, gemeten aan de hand van het niveau van absenteïsme van minder dan een maand.

Het is de bedoeling dat de absenteïsme-indicator daalt. Hoe sterker de daling, hoe beter voor de portefeuille van de directieleden. Concrete cijfers over het absenteïsme op korte termijn op dit moment, beschouwt bpost als vertrouwelijke informatie die niet wordt vrijgegeven aan het grote publiek. (Iets te verbergen?)

De nieuwe bepaling geldt voor het directiecomité, maar niet voor CEO Koen Van Gerven. Zijn bonus is gebaseerd op de financiële prestaties.

Bron: Het Laatste Nieuws (hln.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen