< Terug naar overzicht

Brug naar een nieuwe carrière bij Mastercard

‘Relaunch Your Career’ geeft ervaren professionals die hun loopbaan tijdelijk onderbraken de kans opnieuw aan de slag te gaan. Voor Mastercard is het een succesvol instroomkanaal van nieuw en divers talent.

Opnieuw aan het werk gaan na een lange carrièrestop is niet evident. De wereld staat niet stil, de technologie evolueert snel, competenties en vaardigheden kunnen roesten. Al betekent dit niet dat ze volledig verdwijnen. Daarom lanceerde Mastercard vorig jaar het programma ‘Relaunch Your Career’. “Zo willen we mensen die minstens twee jaar hun loopbaan ‘on hold’ hebben gezet de kans geven hun professioneel leven opnieuw te lanceren. De redenen waarom ze enkele jaren niet aan het werk waren, kunnen zeer divers zijn zoals de zorg voor kinderen of familieleden, omdat men zijn partner naar het buitenland gevolgd is of zelfs door ziekte”, zegt Annelies Bruyninckx, HR Business Partner – HR Lead Belux.

“Het wereldwijde programma maakt deel uit van het diversiteits- en inclusiebeleid en is één van de pistes om divers talent aan te trekken. We richten ons bij uitstek naar professionals die alvorens ze hun carrière tijdelijk hebben stopgezet, kunnen bogen op enkele jaren ervaring op middenkaderniveau en in projectmanagement, bij voorkeur in technologie, financiële diensten, e-commerce of in de dienstensector. Juist omdat de kandidaten er enkele jaren tussenuit waren, vragen we geen specifieke technische vaardigheden.”
Zestien weken lang kunnen de kandidaten zich onderdompelen in een vastomlijnd project binnen een departement. Hoe verloopt dat en welke inspiratie haalt u eruit?

Lees het in het tijdschrift HR Square.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het gehele archief en u geniet van stevige prijsreducties op tal van hoogst interessante evenementen, ook op de HR Square Seminaries, HR Square Masterclass en HR Square Conference. Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Stephanie Beernaert, stephanie.beernaert@hrsquare.be, 0471 69 15 90.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen