< Terug naar overzicht

Brussel trekt 1,6 miljoen uit om 'afgehaakte jongeren' aan werk of opleiding te helpen

Het Brusselse gewest trekt extra budget uit voor projecten om 'afgehaakte jongeren' aan werk, een opleiding of een stage te helpen. Het aantal Brusselse jongeren tussen 18 en 24 jaar dat niet werkt, studeert of een opleiding volgt, ligt momenteel op 19,8 procent.

Actiris (zeg maar de Brusselse evenknie van de VDAB) lanceert een projectoproep voor terreinorganisaties zoals jeugdhuizen, wijkhuizen en straathoekwerkers. Het doel van het initiatief is het contact met deze jongeren te herstellen, zodat ze zouden (her)beginnen met het uitwerken van een beroepstraject. Het budget om die projecten te steunen, is gestegen van 708.000 naar 1,6 miljoen euro per jaar. Het Europees Socaal Fonds (ESF) en het Youth Employment Initiative (YEI) betalen mee.

Er wordt gemikt op teleurgestelde jongeren, die niet op zoek zijn naar werk of studies, en daar ook niet toe worden verplicht. Er zitten ook jongeren bij die door het werk ontmoedigd zijn geraakt.

Als deze jongeren zich effectief inschrijven, zal dat mogelijk de jeugdwerkloosheidscijfers opnieuw doen stijgen. In vergelijking met 2014, is het aantal jonge werklozen in de hoofdstad met een derde gedaald, maar toch vindt nog bijna een kwart van de Brusselse jongeren geen job.

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen