< Terug naar overzicht

CD&V wil mogelijkheid om halve dag ouderschapsverlof per week te kunnen opnemen

CD&V wil het ouderschapsverlof laten opsplitsen tot een halve dag per week. Tot nu toe moest ten minste één volledige dag per week worden opgenomen. Zo moet het voor ouders makkelijker worden om bijvoorbeeld uitsluitend woensdagnamiddag thuis te blijven.

CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri gaat ervan uit dat het parlement nog voor het zomerreces haar voorstel zal goedkeuren. Ze ziet heel wat voordelen aan de nieuwe regeling: “Ik stel vast dat heel veel ouders liever een halve dag willen nemen, bijvoorbeeld op woensdagnamiddag. Of sommige ouders die voor co-ouderschap kiezen, willen misschien liever om de twee weken een dag opnemen. Nu kan dat allemaal niet. Nu moet je ofwel je ouderschapsverlof in één keer opnemen, ofwel halftijds, ofwel in een volle dag.”

Vooral vaders zullen de vruchten plukken

De Gezinsbond is erg tevreden met het voorstel van CD&V. Vooral vaders zullen hier graag gebruik van maken, voorspelt Christel Verhas. “Wij weten dat ouders vragende partij zijn voor een zo flexibel mogelijke manier om dat ouderschapsverlof te kunnen opnemen. Zeker uit één van onze bevragingen bij vaders is gebleken dat vaders eigenlijk geen vragende partij zijn voor langere verlofperiodes. Of ze zijn dat in ieder geval minder dan moeders. Zij zien ouderschapsverlof eerder in korter op te nemen gedeeltes van hun werktijd.”

Bron: Deredactie.be


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen