< Terug naar overzicht

Checklist voor een succesvolle onboarding

Met een succesvolle onboarding zorgt u ervoor dat een nieuwe medewerker de middelen, kennis en het sociale netwerk bezit om snel een productief en betrokken onderdeel van de organisatie te vormen. Hier alvast enkele tips.

Succesvolle onboarding zorgt voor:  

  • Hogere productiviteit: werknemers weten sneller wat hun rol inhoudt en wat de organisatie van hen verwacht. Hierdoor zijn ze sneller volledig productief.
  • Minder verloop: je krijgt immers geen tweede kans voor een eerste indruk. Wanneer onboarding al begint bij het moment van de werving, kiezen kandidaat en werkgever welbewust voor elkaar. De kans dat de werknemer al snel – al dan niet vrijwillig – de organisatie opnieuw verlaat, wordt daardoor een stuk kleiner.
  • Verhoging van de betrokkenheid en versterking van de bedrijfscultuur: betrokken werknemers zijn productiever, verzuimen minder en staan positiever tegenover de organisatie en haar cultuur.
  • Beter voldoen aan wet- en regelgeving: dit betreft zowel wettelijke regels, als interne gedragsregels. Werknemers die bewust of onbewust de regels overtreden, kunnen de werkgever immers op hoge kosten jagen.

Productiviteitsboost

Werknemer en werkgever hebben een gedeeld belang bij onboarding. Werknemers willen zo snel mogelijk zinvol bezig zijn en zich betrokken voelen bij de organisatie. Werkgevers willen dan weer dat werknemers productief zijn en helpen de organisatie naar een hoger niveau te brengen.

Er zijn trouwens verschillende fases in een succesvol onboardingtraject. Wie daarmee pas begint op de eerste werkdag van de nieuwe medewerker, is al te laat.

Bron: PW. (pwnet.nl)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen