< Terug naar overzicht

DCA: werknemerstevredenheid als kern van employer brand

Bouwbedrijf en projectontwikkelaar DCA uit de Kempen staat voor een dubbele uitdaging: ervoor zorgen dat medewerkers van overgenomen bedrijven zich snel thuis voelen en dus blijven én voldoende instroom creëren vanuit een zeer krappe arbeidsmarkt.

“Vroeger lagen we niet echt wakker van onze employer brand”, geeft Lin de Bruin, Hoofd Personeelsdienst van bouw- en wegenbouwbedrijf DCA, ruiterlijk toe. “De jongste jaren is het echter geen sinecure meer om de juiste profielen aan te trekken. Elke sector kampt dan wel met een schaarste aan talent, maar in de bouwsector woedt de talentenoorlog enorm en dat op alle niveaus. De vraag naar laag-, midden- en hooggeschoolde profielen overtreft het aanbod vele malen. Het is als bedrijf dan ook noodzakelijk om zich duidelijk te onderscheiden van concullega’s.” Bovendien vist het bouw- en wegenbouwbedrijf uit Beerse in dezelfde talentenvijver als enkele grote sectorgenoten actief in dezelfde regio.

Om een aantrekkelijke werkgever te zijn, trekt DCA volop de kaart van werknemerstevredenheid. “Intense samenwerking staat centraal in onze bedrijfswaarden, met klanten, leveranciers en lokale besturen, maar ook met onze medewerkers. Ons objectief is medewerkers de kans geven een carrière uit te bouwen binnen de organisatie. Een van onze sterke troeven is dat we meer zijn dan een traditioneel bouwbedrijf omdat we actief zijn in meerdere domeinen.”

"Werknemerstevredenheid wordt vertaald in menselijkheid op alle vlakken. We spreken iedereen op eenzelfde persoonlijke manier aan”, vertelt de Bruin. De persoonlijke aanpak blijkt al tijdens de sollicitatieprocedure. “Die verloopt voor alle nieuwe medewerkers, gaande van metser en beroepsstudent tot burgerlijk ingenieur, volgens hetzelfde stramien."
Een andere belangrijke pijler van het open personeelsbeleid is erkenning en groeimogelijkheden. Een derde pijler van de menselijke aanpak is welzijn.

Lees meer in het tijdschrift HR Square.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het gehele archief en u geniet van stevige prijsreducties op tal van hoogst interessante evenementen, ook op de HR Square Seminaries, HR Square Masterclass en HR Square Conference. Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Stephanie Beernaert, stephanie.beernaert@hrsquare.be, 0471 69 15 90.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen