< Terug naar overzicht

De metamorfose van Plan International België

Plan International België evolueerde van een fondsenwerver die Plan-kinderen in het zuiden ondersteunt naar een organisatie die zich ook in beleidsbeïnvloeding engageert en projecten realiseert die de leefwereld van kinderen, meisjes in het bijzonder, verbeteren. Bij deze transformatie hoort een ander personeelsbeleid.


De voorbije jaren onderging Plan International een heuse metamorfose. Ze maakte de transitie van een zuivere liefdadigheidsorganisatie die privéfondsen werft om kinderen in het zuiden te helpen naar een organisatie die zelf humanitaire projecten opzet. Om die verandering in goede banen te leiden, kwam Régine Debrabandere drie jaar geleden aan boord als algemeen directeur. De bio-ingenieur was het merendeel van haar loopbaan werkzaam in ontwikkelingssamenwerking. “We kregen van de federale overheid een erkenning als programma-ngo en kunnen daardoor een beroep doen op Belgische en Europese subsidies.” Daarnaast wijzigde Plan International België in 2017 haar statuten zodat ze ook in België actief kan zijn.

HRM 3.0

Door de erkenning als programma-ngo en de uitbreiding van de activiteiten schoot de omzet van de organisatie omhoog. De inhoudelijke verschuiving had daarbovenop ook gevolgen voor de interne werking van de organisatie. “We bevinden ons op een kantelpunt”, geeft Debrandere aan. “Plan International telt ondertussen 55 medewerkers. Om de verdere groei te ondersteunen, zullen we ons HR-beleid moeten professionaliseren. Onze medewerkers hebben immers andere competenties nodig dan voorheen. Subsidies aanvragen bij overheden en Europese instellingen is een compleet ander vak dan fondsen werven op de privémarkt.”

Passie en gedrevenheid

Nieuw talent aantrekken is dan ook een belangrijke opdracht van Elsbeth Vogelzang, die sinds maart 2019 in de organisatie aan de slag is als HR Change Manager. Dat is niet haar enige uitdaging of prioriteit. Meer aandacht voor welzijn op het werk staat eveneens hoog op haar agenda. “Dat is wellicht nog belangrijker gezien de metamorfose die we nu doormaken. Onze medewerkers zijn zeer passioneel met hun werk bezig. Die gedrevenheid is fantastisch, maar moet ook in goede banen worden geleid. Wie de wereld wil verbeteren, heeft immers nooit gedaan. Het is dus belangrijk om medewerkers op een zachte manier naar meer zelfzorg te sturen en daar als directie een goed en veilig kader voor te bieden. Medewerkers vragen daar overigens zelf naar.” Een andere prioriteit is de uitbreiding van het opleidingsaanbod.

Vrijwilligers

Daarnaast zijn er natuurlijk nog de vele vrijwilligers waarop Plan International België kan rekenen. “Onze vrijwilligers zijn goud waard”, vertelt Debrabandere. “Ook zij kunnen ons sociaal engagement mee ondersteunen. Daarom is het belangrijk dat we hen in onze transitie meenemen. Om het vrijwilligersbeleid verder te verbeteren, hebben we in onze recent goedgekeurde budgettering geld voorzien om twee nieuwe collega’s aan te trekken.” Vogelzang pikt in: “We willen onze vrijwilligers als gewone medewerkers behandelen. Zij zijn belangrijke ambassadeurs van de organisatie en worden door de medewerkers op de handen gedragen.”

Lees meer in het tijdschrift HR Square.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het archief en geniet u van stevige prijsreducties op de HR Square Seminaries, de HR Square Masterclass, de HR Square Conference en andere evenementen.

Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471 85 70 42.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen