< Terug naar overzicht

De nieuwjaarsdrink organiseren: enkele handige tips

De nieuwjaarsdrink is in aantocht. Terwijl sommige werknemers er nu al naar aftellen, hopen anderen dat hij snel weer achter de rug is. Hier alvast enkele handige tips om alles in goede banen te leiden.

  • Kies de locatie en het tijdstip met zorg. Als je op een andere locatie afspreekt dan in het bedrijf of de organisatie zelf, zorg dan dat iedereen er zich thuis kan voelen. Kunnen mensen met dieetwensen er ook een fijne avond hebben? Betrek medewerkers bij de plannen om het draagvlak te vergroten.
  • Maak een realistische inschatting van je personeel. Is het nodig om afspraken te maken over alcohol? Of nemen ze zelf die verantwoordelijkheid?
  • Geef het goede voorbeeld (met heel het management). De dag na de drink moet je professioneel aan het werk op kantoor.
  • Onderzoek wijst uit dat medewerkers weinig waardering kunnen opbrengen voor dure feestjes als hun eigen verloning achterloopt. Houd het als HR dus binnen de perken als je in een sector werkt waar de medewerkers nog niet hebben kunnen meeprofiteren van de economische groei.
  • Overweeg eens iets compleet anders, iets origineels. Werknemers van een Amerikaans bedrijf (TechSmith Corporation) organiseren, bijvoorbeeld, al enkele jaren zelf een kersttruiendag. Goed voor de teambuilding en het werkplezier: allemaal je lelijkste kersttrui aan.
  • Overweeg om een feest te houden op een heel ander tijdstip. De feestperiode is al zo vreselijk druk, dat medewerkers het helemaal niet erg vinden om in een latere periode een feestje te vieren.
  • Laat het feest een feest zijn. Dus geen kwartaal- of eindejaarscijfers, geen prijzen en geen financiële bonussen. Laat het gewoon een fijn sociaal samenzijn zijn. Organiseer het daarom ook buiten de kantoortijden, anders gaan medewerkers op de klok kijken.

Beter helemaal niets organiseren?

Heel wat bedrijven organiseren niets voor hun personeel. Voor die organisaties enkele redenen om wél iets te organiseren. Allereerst kan je werken aan de bedrijfscultuur: je kan laten zien waar je als organisatie voor staat. Daarnaast willen medewerkers het ook graag naar hun zin hebben op het werk, ze willen een fijne tijd hebben. Dit is een mooie gelegenheid om hen dat plezier te geven.

Ook is het een mogelijkheid om op een andere manier je dankbaarheid te tonen. En ten slotte zorg je ervoor dat mensen elkaar (beter) leren kennen en van die nieuwe (of betere) connecties profiteer je dan weer tijdens werktijd.

Bron: PW. (pwnet.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen