< Terug naar overzicht

De opkomst van de fulltime parttimer

Er zijn steeds meer fulltime parttimers, mensen die twee of meer deeltijdse banen combineren om aan een voltijdse job, en dus een voltijds inkomen, te komen.

Zowat een half miljoen Nederlanders of bijna 8% van de actieve bevolking combineert twee banen. De meesten onder hen hebben een job in loondienst en werken daarnaast als zelfstandige. Vooral veel jongeren hebben meer dan één baan.

Uit dezelfde sociale statistieken is niet duidelijk uit te maken hoeveel mensen een tweede job nemen uit noodzaak en wie dat echt zelf wil. Wie vrij kiest voor een tweede baan, doet dat om een extra inkomen te hebben, maar ook om afwisseling in zijn werkleven te brengen, om zich op een passie te storten of om zich verder te ontwikkelen. Anderen kiezen er dan weer voor om een zelfstandige activiteit te testen zonder de zekerheid als werknemer al meteen te moeten opgeven.

Een andere vraag is hoe werkgevers reageren op slashing of multi-jobben, zoals het combineren van verschillende banen ook genoemd wordt. Daarover is nog geen onderzoek bekend.

Bron: Hrbase (http://www.hrbase.nl)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen