< Terug naar overzicht

Dresscode op de werkvloer steeds informeler

Een pak met das of een mantelpak op het werk worden steeds zeldzamer. 71 procent van de Belgen (74 procent wereldwijd) vindt ze te formeel voor het moderne kantoor. Vandaag is jeans dan ook eerder de regel dan de uitzondering op de Belgische werkvloer (88 procent - 79 procent wereldwijd).

Tropische temperaturen of niet, slippers horen niet thuis op de moderne werkvloer (91 procent - 86 procent wereldwijd). Tegenover het dragen van sandalen op het werk zijn we iets toleranter: voor bijna een derde van de Belgen (32 procent - 35 procent wereldwijd) is dit aanvaardbaar. Dat blijkt uit een recent onderzoek van flexplekaanbieder Regus, waarvoor bijna 40.000 kantoorwerkers uit 100 landen - van wie nagenoeg 300 in België – werden bevraagd.

Hoewel de meeste ondernemingen in België geen specifieke dresscode hebben, wordt in de meeste gevallen wel een beroep gedaan op het gezond verstand van de werknemers. Over het algemeen zien we een trend naar meer ‘casual’ kledij op de werkvloer. Terwijl een pak met das in veel gevallen als te formeel beschouwd wordt (71 procent - 74 procent wereldwijd), blijft een trainingspak op het werk helemaal ‘not done’ (85 procent tegenover 82 procent wereldwijd).

Thuiswerken in pyjama

Thuis gaat het er vaak nog informeler aan toe dan op kantoor. Van de Belgische respondenten die af en toe of permanent van thuis uit werken, neemt 39 procent (43 procent wereldwijd) wel eens plaats achter zijn of haar bureau in pyjama. 18 procent (20 procent wereldwijd) houdt soms enkel zijn of haar ondergoed aan. Toch doet 81 procent van de thuiswerkers (82 procent wereldwijd) extra moeite om zich op te frissen (en aan te kleden) voor een videogesprek.

Thuiswerken bespaart je heel wat pendeltijd. Toch is het niet altijd evident om er de juiste werk-privébalans te vinden. Een professioneel ingerichte werkplek en een kledingkeuze die je ook op kantoor zou maken, kunnen de medewerker hierbij helpen.

Bron: Regus (regus.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen