< Terug naar overzicht

Een derde meer vacatures met bedrijfswagen op drie jaar tijd

België blijft het land bij uitstek waar een bedrijfswagen een vaste waarde is in de secundaire arbeidsvoorwaarden: een op de vijf vacatures biedt toekomstige medewerkers een vierwieler aan.

De bedrijfswagen is hét wapen bij uitstek in de strijd om goede werknemers. Het aantal jobs waarbij een bedrijfswagen mee in het salarispakket zit, zit dan ook in de lift, zo blijkt uit cijfers van Indeed. Op dit moment stelt 20 procent van alle vacatures een bedrijfswagen in het vooruitzicht. Dat is iets meer dan in de lente van 2019, toen dat iets meer dan 18 procent was.

Het zijn vooral de Vlaamse werkgevers die een bedrijfswagen aanbieden. 86 procent van de vacatures met een bedrijfswagen komen van een Vlaamse werkgever, tegenover slechts 6 procent van een Waalse en 8 procent van een Brusselse werkgever.

Er zijn in vergelijking met het voorjaar van 2019 ruim een derde meer jobs die een bedrijfswagen aanbieden. Hoewel het aantal vacatures-met-een-auto het minst afkomstig zijn van bedrijven uit de regio Brussel, is daar de groei wel het grootst met bijna een kwart. In Vlaanderen en Wallonië blijft het aantal nagenoeg status quo.

Indeed ging ook na hoe vaak Belgische werkgevers ‘fiets’-secundaire voorwaarden aanbieden, van een fietsvergoeding tot een (tussenkomst voor de aankoop van een) e-bike. Blijkt dat sinds het voorjaar van 2019 de Belgische werkgevers een stevige inhaalbeweging maakten. Er zijn nu bijna vier keer meer vacatures waarin een fiets-extra in het verloningspakket zit. Toch blijft dat nog steeds een erg bescheiden aandeel, goed voor 2,25 procent van het totaal aantal vacatures.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen