< Terug naar overzicht

Een job in HR? Nu makkelijker dan ooit te vinden

Er is een forse stijging van het aantal HR-vacatures. Ook in het derde kwartaal van 2015 is de vraag naar werknemers op HR-gebied weer fors gestegen. Ten opzichte van het derde kwartaal in 2014 nam het aantal vacatures zelfs met 33 procent toe.

De stijging van vacatures in het derde kwartaal van 2015 ten opzichte van het derde kwartaal van 2014 is voor recruiters het hoogst, namelijk 68 procent. Bij heel wat bedrijven bestaat dan ook een grote personeelsbehoefte, waardoor er ook meer recruiters nodig zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse vacaturebank Yacht.

En er is nog een opvallende trend: de stijging van het aantal vacatures gericht op arbeidsbemiddeling met de mens als vertrekpunt in plaats van de functie. Zo is er in 2015 bijvoorbeeld een stijging van 78 procent in de vraag naar consulenten in arbeidsbemiddeling. Vooral binnen de overheid is de vraag naar dergelijke HR-profielen groot. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de grote veranderopgave waar de overheden voor staan. Het begeleiden en herplaatsen naar ander werk is daar een belangrijk onderdeel van.

Bron: P&O Actueel (penoactueel.nl)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen