< Terug naar overzicht

Eén op de drie bedrijven kampt met tekort aan IT'ers

De digitalisering van Belgische bedrijven maakt de nood aan IT’ers steeds groter. Het tekort aan ICT-personeel neemt daardoor in snel tempo toe. Inmiddels geeft 27 procent van de bedrijven aan dat ze moeilijkheden ondervinden bij het aanwerven van ICT-personeel. De vraag naar analisten, developers, security managers en GDPR-specialisten blijft stijgen. De instroom groeit echter niet mee.

De ICT-markt blijft groeien. Inmiddels geeft 27 procent van de bedrijven aan dat ze moeilijkheden ondervinden bij het aanwerven van ICT-personeel, zo blijkt uit cijfers van sectorfederatie voor technologie Agoria. En de vraag naar ICT-specialisten zal alleen maar groter worden.

Nooit eerder geziene krapte

De vacaturemarkt piekte volgens de VDAB in 2017 opnieuw naar een recordhoogte met ruim 258.000 vacatures. Bovendien valt de groei van de beroepsbevolking stil. Volgens het Federaal Planbureau zullen we vanaf 2019 zelfs geconfronteerd met een daling van de bevolking op arbeidsleeftijd van gemiddeld 3000 personen per jaar. De Vlaamse arbeidsmarkt zal de komende jaren te kampen krijgen met een nooit eerder gezien niveau van krapte. De grote uitdaging zal zijn om de vraag en het aanbod op elkaar af te stemmen.

Groeien in een krappe arbeidsmarkt

Een krappe arbeidsmarkt zet een rem op de groei van bedrijven. Voor informatici geldt die krapte al veel langer. Toch slagen sommige IT-bedrijven erin om te groeien. Bijvoorbeeld door hun consultants zelf op te leiden én voldoende in de watten te leggen.

Bron: Elmos (elmos.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen