< Terug naar overzicht

Eén tiende ouderschapsverlof nog niet mogelijk

Begin juli bereikte de federale regering een akkoord om ouderschapsverlof voortaan ook per halve dag op te nemen. Hoewel de wetgeving ondertussen is gewijzigd, ontbreken de nodige koninklijke besluiten nog.

Begin juli 2018 bereikte de federale regering een akkoord om ouderschapsverlof voortaan ook per halve dag op te laten nemen. De wet van 22 januari 1985 over de sociale bepalingen voor het ouderschapsverlof is eind september gewijzigd, zodat het voor werknemers mogelijk is om vanaf dit jaar de prestaties met een tiende te verminderen in het kader van het ouderschapsverlof. Hoewel...

De RVA wijst erop dat werknemers voorlopig nog geen gebruik kunnen maken van deze nieuwe regeling. De koninklijke besluiten die het recht regelen op ouderschapsverlof en onderbrekingsuitkeringen moeten eerst worden aangepast. Die besluiten zullen in de toepassingsmodaliteiten moeten voorzien van deze nieuwe vorm van ouderschapsverlof (duur, toekenningsvoorwaarde, bedrag van de uitkering enz.).

Momenteel weet de RVA niet wanneer de koninklijke besluiten zullen worden gewijzigd en dus ook niet wanneer het één tiende ouderschapsverlof in werking zal treden.

Tot nog toe kan ouderschapsverlof enkel voltijds, halftijds of als 1/5de-vermindering genomen worden. In de nabije toelomst zal het dus ook mogelijk zijn om een halve dag per week of één dag per twee weken afwezig te zijn in het kader van ouderschapsverlof.

Bron: RVA

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen