< Terug naar overzicht

Functieherziening om burn-out te bannen

HR-managers moeten steeds vaker een oplossing bedenken voor medewerkers die met een burn-out kampen. Ze zien een herstructurering van de functie en taken als de beste maatregel tegen een burn-out.

Eén op de drie HR-managers ziet geregeld personeel in een burn-out belanden. Gevraagd naar de voornaamste maatregelen die ze invoeren of van plan zijn in te voeren om het fenomeen van burn-out te bestrijden, komen het herzien van de jobinhoud (68%) en de optimalisatie van de werkomgeving (64%) als belangrijkste uit de bus.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 200 Nederlandse HR-managers in opdracht van Robert Half. Uit Amerikaans onderzoek bleek eerder ook dat een goede band tussen een medewerker en zijn manager de kans op een burn-out kan verlagen.

De HR-managers uit het onderzoek vinden ook maatregelen om het evenwicht tussen werk en privé te bevorderen, interessant. Zo’n 54% vindt stimulering van werknemers om vrij te nemen een goed middel om dat evenwicht te herstellen. En ook 54% wil meer mogelijkheden aanbieden voor flexibel werken of thuiswerken.

Gelukkig grijpen HR-managers ook naar praktische oplossingen om de werkdruk te milderen: de helft van de Nederlandse HR-managers doet of zal een beroep doen op extra uitzendkrachten. En 47% werft extra vast personeel aan.

Stephan Renken, directeur van Robert Half Nederland, merkt op dat burn-out niet zomaar als een probleem van een individuele medewerker gezien kan worden. Het effect op de organisatie, collega’s en productiviteit mag immers niet onderschat worden.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen