< Terug naar overzicht

Gaat na #MeToo binnenkort #MeTooPay ook viraal?

Vrouwelijke senior managers in het Verenigd Koninkrijk lanceren #MeTooPay om de loonkloof tussen mannen en vrouwen aan te klagen.

Met #MeTooPay, naar analogie met #MeToo om seksuele grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer aan te klagen, willen meer dan honderd vrouwelijke senior managers in het Verenigd Koninkrijk de steeds bestaande loonkloof tussen mannen en vrouwen aanklagen door voorbeelden van loondiscriminatie te delen.

De iniatiefneemsters willen werkgevers aansporen niet alleen het beloningsbeleid genderneutraal te maken, maar naar het totale plaatje te kijken. Ook de wervings- en selectiepraktijken, het promotiebeleid en het beleid rond flexibel werken, hebben een impact op het beloningsbeleid.

De campagne is gelanceerd door de voormalige CEO van de Royal Mail, Moya Greene, en kan ondertussen rekenen op de steun van GSK CEO Emma Walmsley en Nemat Shakif, een van de kanshebbers om de volgende gouverneur van de Bank of England te worden. De aanleiding voor de campagne is het proces dat een voormalige werkneemster van BNP Paribas won. Zij was te weten gekomen dat een mannelijke collega die dezelfde functie uitoefende ruim 49.000 euro (40.000 pond) meer verdiende en een bonus kreeg die zevenmaal hoger lag dan de hare.

Bron: www.metoopay.co.uk / People Management

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen