< Terug naar overzicht

Geen link tussen EK, verlof en ‘ziekte’

De voetbalgekte is dit jaar al bij al beperkt gebleven. De Belgen speelden tweemaal op werkdagen (op maandag 13 juni en op woensdag 22 juni). De dag nadien werd er echter niet meer verlof noch ziekte opgetekend dan gemiddeld. Ook de winst in de achtste finale tegen Hongarije op zondagavond vertaalde zich niet in een uitzonderlijke stijging van verlof of ziekte op maandag 27 juni.

In juni zien we elk jaar een stijgende trend van verlof, maar die is niet groter op of rond de speeldagen van het Belgische elftal. Die trend lijkt dus niet toe te schrijven aan voetbal. In ziekte is er helemaal niets te zien qua uitschieters: wekelijks is er hetzelfde patroon. De Belgen zijn dus niet ‘ziek’ geworden van voetbal. Op vrijdag 1 juli mochten de Rode Duivels de kwartfinale spelen tegen Wales, maar ook die dag waren er niet abnormaal veel verlofaanvragen. Zelfs al was de wedstrijd in Lille niet veraf.

Dat concludeert HR-specialist Attentia op basis van een analyse van 175.000 werknemers. In mei merkte Attentia op dat 23 juni, de dag na de match van 22 juni, op kop lag bij de verlofaanvragen. Deze verwachting heeft zich dus niet doorgezet.

Idem WK 2014

De meest populaire werkdag in juni om verlof te nemen, was vrijdag 24 juni. Dat is niet ongewoon. Als we naar de wedstrijden kijken in 2014, toen België de wereldbeker speelde, is de trend voor het verlof ook niet echt duidelijk voor de match van 17 en 22 juni. De enige keer dat er een uitgesproken stijging was, bleek voor vrijdag 27 juni 2014. Hoewel vrijdagen zeker populair zijn, waren er toen bijna dubbel zoveel mensen in verlof als twee dagen voordien en zelfs 13 procent meer mensen in verlof dan op de topdag 30 juni, die het einde van het schooljaar inluidt.

Een Nederlandse bron (Acture) zou in 2014 wel exceptioneel ziekteverzuim gezien hebben bij de Nederlanders. Dat lijkt in België dus gelukkig niet het geval te zijn.

Bron: Attentia (attentia.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen