< Terug naar overzicht

Gezonde lunch aanbieden geeft medewerkerstevredenheid een boost

Driekwart van de medewerkers neemt zelf lunch mee naar het werk. Een bijna even groot aantal wil graag dat de werkgever een gezonde maaltijd op het werk verzorgt.

Een door de werkgever verzorgde lunch brengt collega’s samen aan tafel. En dat heeft een duidelijk effect op de werksfeer en productiviteit. De meeste werknemers (78 procent) nemen hun eigen lunch mee naar hun werk. De rest haalt het middagmaal in een bedrijfskantine of laat het door bijvoorbeeld een supermarkt bezorgen. Dat blijkt uit een onderzoek van Albert Heijn naar het lunchgedrag van ruim 1000 Nederlandse werknemers.

Het populairst is nog altijd de boterham met beleg, maar liefst 80 procent eet dit tijdens de lunch. Maar ook fruit, zoete boterhammen, soep en salades worden regelmatig gegeten in de middagpauze. Niet alleen een gezonde lunch kan bijdragen aan de werkprestaties, ook door samen te eten, worden we productiever, vindt 54 procent van de ondervraagden. Daarnaast bevordert een lunch in gezelschap van collega’s de werksfeer en onderlinge verbondenheid volgens 70 procent. Toch eet slechts 48 procent samen op het werk.

Bron: HR Praktijk (hrpraktijk.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen