< Terug naar overzicht

Help medewerkers omgaan met de stress voor én na hun vakantie

Drie op de vier medewerkers menen dat ze harder moeten werken dan gewoonlijk in de aanloop naar én vlak na hun vakantie. Zelfs zo hard, dat bijna één op de twee in die periodes zoveel stress ervaart, dat ze zich afvragen of verlof wel zin heeft.

Vakantie en ontspanning zijn cruciaal. Zo stelt arbeidsgeneesheer Philippe Kiss: “Na een grote inspanning of zware mentale of lichamelijke druk, heeft iedereen behoefte aan recuperatie. Schuif je die altijd maar voor je uit? Dan blijft de nood toenemen en dreigen problemen zoals depressie en burn-out. Vakanties zijn onmisbaar voor het lichaam om zich te herstellen.”

Wilt u die situatie vermijden en uw medewerkers aansporen om in alle rust op vakantie te vertrekken én het werk ook stressvrij te hervatten? Hier alvast enkele eenvoudige tips:

  1. Plaats geen deadlines vlak voor of na een vakantie.
  2. Schenk uw medewerkers voldoende autonomie, zodat ze hun werk eigenhandig kunnen schikken rond hun verlofperiode.
  3. Werk aan een bedrijfssfeer waarin iedereen elkaar helpt. En spring flexibel om met planningen. Op die manier kunnen medewerkers vlot werk van hun collega’s overnemen of in elk geval een minimale permanentie voorzien.
  4. Help medewerkers om hun werklast beter te beheren.

Bron: Securex (securexblog.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen