< Terug naar overzicht

Helpt diversiteitstraining wel of niet?

Diversiteitstraining maakt medewerkers wel bewuster van het bestaan van ‘unconscious bias’, maar leidt amper of niet tot gedrag- en attitudeverandering. Een onderzoek van het Britse CIPD naar diversiteit- en inclusiepraktijken trekt de impact van diversiteitstrainingen om inclusie te bevorderen in twijfel.

Het ‘Diversity management that works’-rapport van de Britse HR-vereniging CIPD vond weinig tot geen bewijs dat ‘unconscious bias training' tot positieve veranderingen leidt in het gedrag van werknemers.

Meer zelfs, het rapport waarschuwt dat dergelijke trainingen een omgekeerd effect kunnen hebben en dus mogelijk leiden tot meer onbewuste vooringenomenheid. Immers, het is niet omdat tijdens een training uitgelegd wordt wat “unconscious bias’ is en hoe het werkt, dat medewerkers niet meer onbewust discrimineren. Cursisten kunnen dit interpreteren als ‘het is onbewust’ en ‘het is dus niet mijn fout’ en ‘het komt bij iedereen voor’, wat leidt tot nog meer bias.

De onderzoekers besluiten dan ook dat diversiteitstraining geen blijvende invloed heeft op het gedrag en eventuele vooroordelen van de deelnemers. Diversiteitstraining alleen zijn onvoldoende om een diverse en inclusieve organisatie te creëren.

In plaats van te focussen op het bestaan van vooroordelen, moeten diversiteitstrainingen het over een andere boeg gooien en deelnemers te laten nadenken over discriminatie weermee minderheidsgroepen geconfronteerd worden en de nadelen ervan. Dat kan bijvoorbeeld door deelnemers te laten reflecteren over verhalen over discriminatie.

Bron: CIPD

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen