< Terug naar overzicht

Heraanwerving van ex-werknemers is niet te verwaarlozen

Een op twintig arbeidscontracten in 2018 in de profitsector werd afgesloten tussen een werkgever en een ex-medewerker. Twee op drie werknemers die terugkeren naar hun oude werkgever doen dat binnen de twee jaar. Ruim de helft van de terugkeerders is tussen de 25 en 45 jaar.

Wanneer een medewerker met een vroegere werkgever opnieuw een arbeidsovereenkomst tekent, spreken we van een heraanwerving of boomerangrecruitment. In de profitsector in Belgiƫ was 5,2 procent van de contracten afgesloten in 2018 op die manier een heraanwerving, zo leren cijfers van HR-dienstverlener Acerta.

Heraanwerving komt in elke leeftijdscategorie voor. Ruim de helft van de terugkeerders is tussen 25 en 45 jaar oud en 34,7 procent is ouder dan 45. Meer zelfs, 60 procent keert binnen de twee jaar terug en 73 procent keert binnen de vijf jaar terug naar zijn oude werkgever.

Vooral de ondernemingen met minder dan 20 medewerkers slagen erin om het talent terug aan boord te halen. Maar ook de grootste ondernemingen met meer dan 500 medewerkers doen het: voor meer dan 6 procent van hun aanwervingen gaat het over medewerkers die er reeds vroeger hebben gewerkt.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen