< Terug naar overzicht

Het klikt niet altijd tussen manager en medewerker

Ook aan de andere kant van de plas hebben werknemers vaak een moeilijke relatie met hun direct leidinggevende. Uit een online bevraging van managementadviesbureau Korn Ferry blijkt dat één op de vier Amerikaanse werknemers zich door zijn/haar manager verraden voelt.

Een kwart van de 800 deelnemers aan de enquête van Korn Ferry zegt slimmer te zijn dan zijn/haar direct leidinggevende. Vier op de tien beweren dat ze zelf beter geschikt zouden zijn om de job uit te voeren, toch wil maar 32 procent daadwerkelijk een managementfunctie opnemen. Ruim de helft vindt dat de baas hem/haar niet motiveert en vooruithelpt in de carrière.

Communicatiekloof

Dennis Baltzley, Global Solution Leader for Leadership Development bij Korn Ferry, erkent dat de communicatiekloof tussen leidinggevenden en medewerkers dikwijls groot is. “Leidinggevenden denken vaak dat ze veel communiceren, terwijl medewerkers dat niet zo ervaren. Steun van de manager is trouwens niet de enige voorwaarde om vooruit te raken in de carrière. Medewerkers zijn ook zelf verantwoordelijk voor hun loopbaan.”

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen