< Terug naar overzicht

Hoogopgeleiden gaan voor poen

U bent op zoek naar een hoogopgeleide professional? Zet dan in op een hoog salaris, een goede werksfeer en werkinhoud om hem/haar te lokken.

De vraag naar hoogopgeleiden neemt toe. Een mooi salaris blijkt voor 64 procent van hen de grootste motivatie om voor een nieuwe werkgever te kiezen, gevolgd door de werksfeer (52 procent) en werkinhoud (50 procent). Dat blijkt uit een online-onderzoek van detacheerder Yacht naar de motieven van hoogopgeleiden bij het zoeken naar een andere baan.

De afknappers

Naast de aantrekkingsfactoren, werd er ook gekeken waarom de hoogopgeleiden hun huidige baan wilden verlaten. Een oninteressante baan (43 procent), gebrek aan groeimogelijkheden (43 procent) en weinig waardering (29 procent) droegen het meest bij aan hun vertrek.

Laagopgeleiden daarentegen vermeldden eerder een te laag salaris, geen ruimte om werk- en privétijd flexibel in te richten en een tekort aan ontwikkelingsmogelijkheden als redenen om te veranderen van werk.

Niet iedereen die ontevreden is met zijn huidige job, zoekt actief naar een nieuwe uitdaging. Uit de analyse blijkt dat toch al een derde van de hoogopgeleiden op zoek is naar een nieuwe baan. En bij 59 procent sluimert de wens naar een nieuwe baan.

Switch naar de non-profit populair

Populaire sectoren waar hoogopgeleiden hun carrière voortzetten, zijn onderwijs en wetenschap (29 procent), gezondheidszorg (27 procent), maatschappelijke dienstverlening (25 procent) en overheid (23 procent). Non-profitorganisaties zijn daarmee erg populair. Sectoren die heel wat jobs in de aanbieding hebben (zoals de IT-sector), zijn opvallend genoeg niet per definitie populair.

En ondanks het feit dat er ook meer deeltijdse banen beschikbaar zijn, blijft fulltime werk het populairst. Zo’n 48 procent van de hoogopgeleiden geeft zijn voorkeur aan een voltijds contract.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen