< Terug naar overzicht

HR-dienstverleners zoeken met succes oplossingen op gespannen arbeidsmarkt

Het aantal vacatures blijft hoog en de werkloosheid neemt verder af. De arbeidsmarkt blijft gespannen, maar de HR-dienstverleners zoeken met succes oplossingen die hun toelaten een positieve balans voor te leggen en zich te positioneren als betrouwbare en performante partners op de markt.

De Federgon-sectoren bevestigen andermaal het beeld van een betrouwbare en performante partner op de Belgische arbeidsmarkt te zijn, zo laat sectorfederatie Federgon weten. De stijgende vraag naar uitzendkrachten zette zich verder (+5,3%). De voorbije kwartalen kunnen we spreken van een constante groei. Zowel de reguliere uitzendarbeid als de studentenarbeid nam verder toe.

De vraag naar interim-managers bleef stabiel. Net als in de tweede helft van 2017 was er een sterke groei: de activiteit nam toe met 15,2%. De omzet van de 'Recruitment, Search & Selection'-bedrijven nam eveneens toe met een sterke 11,7% en bestendigde zo de groei.

De groei van de projectsourcingactiviteit nam licht af na enkele sterke kwartalen: +6,7% volumewinst in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar. De ‘Learning & Development’-activiteiten groeiden met 3,9%.

Het aantal collectieve dossiers rond outplacement nam toe. Het individuele outplacement ging er verder op achteruit. Dat was samen goed voor een lichte toename van de outplacementactiviteit van +1,2%. De private dienstenchequebedrijven zagen hun activiteit nagenoeg stabiliseren (+0,7%).

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen