< Terug naar overzicht

In februari ontving hoogst aantal medewerkers een telewerkvergoeding

Het aantal medewerkers dat een telewerkvergoeding ontving, bereikte in februari 2022 een planfond (4,9 procent). Dat is 32 keer het aantal van voor de pandemie. Dat blijkt uitcijfers van Partena Porfessional. Tussen juli 2019 en april 2022 ontving 5,5 procent van de werknemers een telewerkvergoeding.

Het gemiddelde bedrag van de vergoeding bedraagt 67 euro netto per maand voor het eerste kwartaal van 2022. Dat is een daling ten opzichte van de 73 euro gemiddeld die werknemers tussen juli 2019 en juli 2021 ontvingen. “De stijging van het aantal werknemers dat de telewerkvergoeding ontvangt, is relatief gering in 2022. De geleidelijke terugkeer naar kantoor verhindert evenwel niet dat dit aantal stijgt, terwijl het gemiddelde toegekende bedrag stabiel blijft,” aldus Wim Demey, Customer Intelligence Manager bij Partena Professional.

Het aantal medewerkers dat een telewerkvergoeding ontving, daalde tussen juli en oktober 2021, maar steeg daarna weer tijdens het eerste kwartaal van 2022. In maart 2022 ontving nog ‘maar’ 4,8 procent van de werknemers de vergoeding.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen