< Terug naar overzicht

Knappe sollicitant mag vaker op gesprek

Aantrekkelijke sollicitanten hebben betere kaarten in handen dan hun minder charmante concurrenten. De mooie sollicitanten worden veel vaker uitgenodigd voor een gesprek.

Een sollicitant met een knap uiterlijk maakt tijdens een sollicitatieproces meer kans dan een minder aantrekkelijke concurrent(e). Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse dienstverlener CVster. Het bureau verstuurde bijna 300 sollicitaties, verspreid over twee verschillende functies: administratief medewerker en accountmanager. Hierbij werden cv’s van 2 fictieve mannelijke sollicitanten (één knap en één minder knap) en twee fictieve vrouwelijke sollicitanten (één knap en één minder knap) opgesteld en gebruikt.

De mannen solliciteerden op de vacature voor administratief medewerker en de vrouwen op die voor accountmanager. De sollicitatiemail en het cv waren nagenoeg identiek. Het enige wat wezenlijk verschilde, was de foto.

Uiterlijk speelt grote rol

In 43 procent van de gevallen kregen de knappe sollicitanten een positieve reactie terug van een recruiter. Van deze positieve reacties was 17 procent zelfs direct een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

De minder mooie sollicitanten konden een stuk minder vaak rekenen op een positief bericht, namelijk bij maar 15 procent van de verstuurde sollicitaties. Van deze positieve reacties, werden zij maar in 3 procent van de gevallen door de werkgever of recruiter uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

De twee fictieve mannelijke sollicitanten solliciteerden dus voor de functie van administratief medewerker. De aantrekkelijke sollicitant werd veel vaker uitgenodigd. Hij kreeg namelijk in 19 procent van de gevallen een uitnodiging voor een gesprek, terwijl de minder aantrekkelijke sollicitant maar in 4 procent van de gevallen werd uitgenodigd.

Daarnaast werd er vaker telefonisch contact opgenomen met de knappe sollicitant (in 23 procent van de gevallen). De minder knappe sollicitant werd maar in 11 procent van de gevallen gebeld voor een telefonisch interview. De minder mooie mannelijke sollicitant kreeg bovendien in 28 procent van de gevallen een afwijzing. Dit terwijl de knappe mannelijke sollicitant ‘slechts’ in twee op de tien gevallen een afwijzing ontving.

De twee fictieve vrouwelijke sollicitanten solliciteerden voor de functie van accountmanager. Ook hier bleek dat de sollicitante met een mooi uiterlijk vaker werd uitgenodigd op een gesprek (in 15 procent van de gevallen). De vrouwelijke sollicitant met een minder mooi uiterlijk kon daarentegen maar in 2 procent van de gevallen rekenen op een uitnodiging.

Ook werd er veel vaker telefonisch contact opgenomen met de mooie sollicitante. In 29 procent van de sollicitaties werd zij door recruiters opgebeld voor aanvullende vragen, terwijl de minder knappe sollicitante slechts in 13 procent van de gevallen een belletje kreeg. Ook hier werden er meer afwijzingen verstuurd naar de minder leuke kandidate.

Mannelijke recruiters hebben een zwak voor mooie vrouwen

Mannelijke recruiters hebben een duidelijke voorkeur voor de knappe vrouwelijke sollicitant. In 65 procent van de gevallen kreeg zij een positieve reactie en in slechts 5 procent van de verstuurde sollicitaties een negatieve reactie.

De minder leuke vrouwelijke sollicitant kreeg van de mannelijke recruiters daarentegen slechts in 20 procent van de gevallen een positieve reactie. Ook kreeg zij veel meer afwijzingen, namelijk in 45 procent van de verstuurde sollicitaties.

Mannelijke recruiters maken daarentegen minder onderscheid tussen een knappe en een minder knappe mannelijke sollicitant. De knappe sollicitant kreeg dan wel iets meer positieve reacties (36 procent tegen 27 procent), maar het aantal afwijzingen bleek voor beide sollicitanten hetzelfde.

Vrouwelijke recruiters tillen zwaar aan uiterlijk van mannen en vrouwen

In maar liefst 56 procent van de gevallen kon de knappe mannelijke sollicitant rekenen op een positieve reactie als de ontvanger een vrouwelijke recruiter was. Dezelfde recruiters stuurden de minder knappe mannelijke sollicitant maar in 15 procent van de verstuurde sollicitaties een positieve reactie.

Wat daarnaast opvalt is dat vrouwelijke recruiters ook massaal kiezen voor knappe sollicitanten van hun eigen geslacht. De knappe vrouwelijke sollicitant ontving in 42 procent van de verstuurde sollicitaties een positieve reactie en in 32 procent van de sollicitaties een negatieve reactie.

Vrouwelijke recruiters stuurden de minder aantrekkelijke vrouwelijke sollicitant een stuk meer afwijzingen, namelijk in 46 procent van de gevallen. De minder knappe vrouw kon bovendien in slechts 18 procent van de sollicitaties rekenen op een positieve reactie.

Bron:https://cvster.nl/onderzoek-foto-bij-cv-maken

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen